суббота, 26 марта 2011 г.

Зодягнення в нову природу

Рим.6:6 "знаючи те, що наш 
давній чоловік розп'ятий із Ним, 
щоб знищилось тіло гріховне, 
щоб не бути нам більше рабами 
гріха"
Eф. 4:22-32 ... то треба, щоб ви відкинули стару людину з її попереднім способом життя, яка зітліває в оманливих пожадливостях, аби ваш розум оновлювався духом, щоб ви зодяглися в нову людину, створену за подобою Божою, в праведності та святості істини. Тому, відкинувши неправду, кожний говоріть своєму ближньому правду, бо ми є членами одне одного. Гніваючись, - не грішіть: сонце хай не заходить у вашому гніві; і не давайте місця дияволові. Хто крав, хай більше не краде, але краще хай працює, роблячи своїми руками добро, щоб мав що подати тому, хто має потребу.  Жодне погане слово хай не виходить з ваших уст, а тільки добре для зміцнення [віри], щоб воно принесло користь тим, що слухають. І не засмучуйте Святого Божого Духа, яким ви запечатані на день викуплення. Всяке роздратування, гнів, лють, крик, зневага нехай віддаляться від вас разом з усякою злобою. Будьте ж добрими одне до одного, милосердні, прощаючи одне одному, як і Бог через Христа вам простив!
Нам необхідно відкинути всяку гордість та гріх, що нас легко обплутує, з тепінням прямувати до боротьби, що перед нами; і не пристосовуватися до цього віку, але зміцнюватися оновленням [вашого] розуму, щоб ви пізнавали, що є Божа воля: добре, приємне і досконале. Отож, хто в Христі, той нове творіння; давнє минуло, - ось постало [все] нове! Нам потрібно говорити правду один одному, бо ми є члени один для одного. Гнівайтеся, та не грішіть; на ложах своїх розмишляйте у ваших серцях, та й мовчіть! Нам також треба коритися Богові, протидіяти дияволові, і він утече від вас. Хто крав, нехай більше не краде, але працює на життя, роблячи своїми руками добро, щоб мав що подати тому, хто має потребу. Нехай жодне слово гниле не виходить із уст ваших, але тільки таке, що добре на потрібне збудування, щоб воно подало благодать тим, хто чує., тому що за кожне пусте слово, що люди скажуть, відповідатимуть судного дня. Коли ви почули слово правди - Євангеліє, котре несе вам спасіння, ви також поєднались в одне ціле з Христом. Повірив, ви отримали, як печатку віри, яку обіцяв Святий Дух, Котрий є завдатком нашої спадщини для викуплення придбаного, для прославлення Його величі! Але зараз настав час позбавитися гніву, люті, злоби, богозневаги, безсоромних слів з ваших уст. Ви "зодяглися" в нову природу, яка оновлюється для пізнання образу Того, Хто її створив. І коли ви стоїте на молитві, прощайте, коли маєте що проти кого, щоб і ваш Отець Небесний простив вам ваші провини. Амінь!  

Комментариев нет:

Отправить комментарий