воскресенье, 27 ноября 2011 г.

Чудесне уздоровлення Гадаринського біснуватого



(Лук.8:26-39)
« І перепливли вони в країну Гадаринську, що проти Галілеї. Коли ж Він вийшов на берег, зустрів Його один чоловік з міста, котрий був одержимий демонами з давнього часу; він не вдягався в одежу і не мешкав в домі, а по гробницях. Побачивши Ісуса, він закричав, впав перед Ним і сильним голосом сказав: «Що Тобі до мене, Ісусе, Сину Бога Всевишнього! Благаю Тебе, не муч мене!»  Бо Він звелів нечистому духові вийти з цього чоловіка, часто нечистий дух схоплював його так, що в'язали його ланцюгами кайданами, щоб здержати його, але він розривав кайдани і демон гнав його по пустині.  А Ісус запитав його: «Як твоєї ім'я?» Він відповів: «Легіон!», бо багато демонів увійшло в нього.  І вони просили Ісуса, щоб не велів їм іти в безодню.  Було там велике стадо свиней, що паслося на горі. І демони просили Його, щоб дозволив їм увійти в свиней. І Він дозволив їм. І демони вийшли з чоловіка, й увійшли в свиней. І кинулося стадо з кручі в озеро і потонуло.  Пастухи ж, побачивши, що сталося, побігли і розповіли в місті і по селах.  І вийшли люди побачити, що сталося; і прийшли до Ісуса, і побачили чоловіка, з котрого демони вийшли, одягненого і при розумі, сидячого в ногах Ісуса, і ужахнулися.  Ті ж, що все бачили, розповіли їм, як біснуватий став зцілений.  І весь народ Гадаринської околиці просив Його піти геть від них, бо обхопив їх великий страх. І Він увійшов у човен і вернувся на другий бік озера.  А чоловік, з котрого демони вийшли, просив Його, щоб бути з Ним. Та Ісус відпустив його, кажучи:  «Повернись додому і розкажи, яке велике діло вчинив тобі Бог!» І він пішов і оповідав по всьому місті, які великі речі вчинив йому Ісус».

«Благодать вам і мир від Бога Отця нашого й Господа Ісуса Христа!». Сьогодні за основу молитовного роздуму вибраний текст для читання з Євангелія від Луки розділ 8 вірші з 26 по 39. Сьогодні Євангеліст Лука розповідає нам цікаву історію про чудесне оздоровлення одного біснуватого. Розповідь починається з того моменту в Писанні, коли учні разом з Ісусом Христом перепливли на човні через Галілейське море і прибули до Гадаринської землі, яка розташовувалась на протилежному боці від Галілеї. Коли Ісус щойно вступив на цю землю, то одразу зустрів Його чоловік, в якому жило багато злих демонів, який взагалі не вдягався в одіж. Жив він не в домі, як звичайні люди, а в печерах. Коли цей чоловік побачив Ісуса, він дуже сильно закричав і впав перед Ісусом Христом и благав: «Що Тобі до мене Ісусе, Сину Божий, відпусти, не муч мене!» Він це казав, тому що Ісус наказав духу нечистому, щоб він вийшов з людини. Багато часу злі духи хапали і кидали цю нещасну людину, наприклад об каміння. Інші люди намагались зв’язувати цього чоловіка, навіть за допомогою міцних ланцюгів і кайданів, але це було марно, бо він розривав кайдани разом з ланцюгами і демони заставляли його ганятися по пустелі. Ісус задав цьому чоловікові питання «як його звати». А той відповів і сказав, що його звати «Легіон». Легіон в армії нараховував приблизно 4 – 6 тисяч чоловік. Уявіть собі, як багато було демонів в одному чоловіку. Демони, вийшовши з чоловіка, благали Ісуса не кидати їх до безодні. Неподаліку паслося десь біля 2000 свиней, і ці демони просилися у Ісуса увійти до всіх тих свиней. Ісус же дозволив їм увійти в гурт свиней, і одразу ці свині кинулись з крутого обриву до озера і потопилися. Пастухи, котрі пасли цих свиней, дуже сильно налякались і повтікали й розповіли всім людям, які жили по селах та в місті та в місті. І одразу повиходили всі люди, щоб побачити що трапилось взагалі зі свинями і біснуватим, і підійшли до Ісуса. А коли побачили«біснуватого» – то він сидів зодягнений в одіж і був при розумі, і тоді на них найшов страх. Ті, хто бачили всі ці події із біснуватим, розповіли що той чоловік видужав. Весь Гадаринський народ просив Ісуса аби Він їх залишив, та Ісус увійшов до човна і повернувся назад, тому що той чоловік, котрий мав багато демонів просив щоб він був при Ісусі, але Ісус сказав йому: «Ти краще вернись до свого дому і розповіси все що тобі зробив Бог». Чоловік той послухався Ісуса і зробив те, що просив Ісус і розповів всім мешканцям цілого міста, які  чуда створив для нього Ісус. Так само і нам сьогодні повинно розповідати іншим людям що зробив Господь Бог задля нас, тобто розповідати Євангеліє про Ісусове спасіння від гріха і влади диявола. Тож за прикладом, що наказав Ісус Христос Своїм учням кажучи: «Тож ідіть і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам  заповів, І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь» (Мт. 28: 19 – 20) ми повинні робити це у нашому повсякденному житті. Отож пам’ятайте, що «Так бо Бог полюбив світ, що Сина Свого Однородженого дав, щоб кожний, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне!» (Иоан. 3: 16). Тримайтеся цього гарного і прекрасного вчення про життя і діяльність Ісуса Христа. Амінь.
«І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі». Амінь.

Комментариев нет:

Отправить комментарий